bmklogo.jpg

Logg inn

NB!! Hvis du ønsker mer klubb relatert informasjon må du registrere deg og logge deg inn. ----------------------

Glemt passordet?
----------------------
Har du problemer med registrering? Får du ikke aktiveringsmail i retur? Send en mail til Nettansvarlig.
Kjellerturen i fjor høst PDF Utskrift E-post
Skrevet av Bjørn Aa. Høvik   
Sunday 06. January 2008
Kjeller 012.jpgForventning og nysjerrighet var til å ta og føle på da vi ankom Kjeller denne tirsdagskvelden i november.

 

 


Kjeller 014.jpgKjeller 017.jpgDet var ca 12-14 mann av oss som rullet inn på parkeringsplassen i forskjellige biler – på minuttet samtidig! Vi ble straks loset fram i nattemørket mot noen lave bygninger – velkjente for noen, men ukjente for mange av oss. Straks vi kom innenfor slo en lun spennende atmosfære og lukt av verksted og maskiner imot oss. Her virket det meget interessant, ja! Ett og annet for noen kjente blide fjes ble hilst på, og vi fikk noen spennende glimt av flykropper og vinger idet vi først ble geleidet inn i et rom som viste seg å være stedets møterom og daglistue. Her stod kaffetrakteren parat, og i taket og på hyller langs veggene stod og hang flymodeller – selvfølgelig her i skala-utføring! Vi benket oss ned rundt det store lange bordet, mens Arild Krosby ønsket oss velkommen og fortalte litt om stedets historie, hva de holdt på med, og hva vi skulle få se.

Kjeller 027.jpgVi skjønte fort at her var det folk som delte de samme interesser som oss – forskjellen var bare at her var det ”ful size” det dreiet seg om! Og litt til: Det museale stod også høyt i kurs! Lidenskapen for hobbyen var minst like stor – her kom en kar helt fra Sverige en gang i uka for å pusle med de gamle flyene! Det var ikke til å legge skjul på at flyttingen av en rekke historiske fly til Bodø, ikke var satt pris på av denne gjengen som holdt til her! Denne flyttingen er det da heller ikke mange andre som skjønner resonnementet bak. Kjeller flyplass er teknisk kulturhistorie, og det feires 100-årsjubilee for flyplassen i 2012. Et tips vel å merke seg.

Kjeller 040.jpgSå startet selve omvisningen, og det var ikke lite interessant disse karene hadde å by på! Man skulle jo helst hatt med en båndopptaker, eller video og foreviget det hele. For det var utrolig hva som ble fortalt av faktaopplysninger og anekdoter om flyene de hadde! Og av og til glimtet det til av humor. Som i fortellingen om Starfighteren, ”enkemakeren” som den også ble kalt. Den kunne nå en hastighet av over mach 2. Noen få flygere hadde vært oppe i denne voldsomme hastigheten, og fikk laget seg et lite eksklusivt merke som de ganske stolte gikk rundt med på uniformen sin. Så kunne andre se hva slags karer dette var. Men plutselig en dag dukket det opp noen som gikk rundt med et Mack 3 merke på uniformen! Hva var nå dette for karer, tro! Ved nærmere øyesyn viste det seg å være korker fra Mack-øl, skatteklasse 3!! Så da så…! Harde karer, de derre ..!

Kjeller 042.jpgKjeller 046.jpgSelv skala modeller hadde Kjellergutta, og det i en utførelse som fikk oss vanlige modellflyvere til å rødme – her var det omtrent ikke noe som manglet! En runde gjennom Påls biledserie fra turen anbefales på det sterkeste. Den forteller sitt. Og denne gangen – om noen gang – mer enn ord! Værså god og nyt!

Kjeller 006.jpgKjellerturen frister så absolutt til gjentagelse ved en senere anledning! Stor takk til mannskapet der ute for en flott og hyggelig opplevelse!

Se flere bilder her.

bhsign.jpg

 
< Forrige   Neste >

Lyst til å bli medlem?

Meld deg inn i Bærum Modellfly Klubb via NLF.

NLF modellfly

Flyplassavgift 2017

Kr 600 - mer info her

Jordbru kl 22.15 - 22 juni

zeta.jpg

Jordbru tidligere år

grasrot.png

Her kan du lese mer hvordan du kan støtte BMK hver gang du spiller hos Norsk Tipping.

Nettansvarlig: Pål Stavn
© 2018 Baerum Modellfly Klubb