bmklogo.jpg

Logg inn

NB!! Hvis du ønsker mer klubb relatert informasjon må du registrere deg og logge deg inn. ----------------------

Glemt passordet?
----------------------
Har du problemer med registrering? Får du ikke aktiveringsmail i retur? Send en mail til Nettansvarlig.
Hallen 24. november PDF Utskrift E-post
Skrevet av Bjørn Aa. Høvik   
Sunday 02. December 2007
PB240011.jpgDet var to opplagte karer som entret inn i Lommedalshallen sist lørdag, 24 november, bærende på sitt utstyr. Petter Muren hadde denne gangen med seg sin bekjente Alexander Van de Rostyne fra Belgia.

 


PB240025.jpgDe er jo begge – som alle nå sikkert vet – eksperter på små helikoptre og andre flygende gjenstander av helt minimal størrelse.

Petter hadde denne gangen med seg en hel liten sverm av flygende småtterier. Det minste helikopteret i esken veide kun 2,5 gram! Og det fløy! Det samme gjorde de andre tingene han hadde med seg – i den samme lille esken. Det var noen ørsmå flaksende ”saker” – ja, hva skal man egentlig kalle slikt?! Sommerfugler, eller kanskje nattsvermere passer best.

De holdt seg flygende med meget raske vingeslag. Om hastigheten tre-fire dobles eller noe sånt, ja da kommer disse vingeslagene inn i det hørbare området. Det hadde jo vært greit, for da kunne man jo drive nattflyging! Nattflyging var ikke noe problem med Mosquitoen Petter hadde med, for den var utstyrt med to lysdioder, og syntes meget godt, slik som Alexanders lille PicooZ også gjør.

PB240028.jpgPetter hadde også utstyrt sitt Micro Moskito helikopter med et ørlite kamera med tilhørende sender. Linsen var vel en drøy millimeter i diameter, så her var det like før fokus på alle avstander. Senderen opererte på 2,4GHz, og hva den peilet inn fra sin posisjon ble overført til en mottager med skjerm – en liten TV! Så her er det muligheter for den som vil se over naboens gjerde …! En kunne se på skjermen og styre helikopteret etter bildet. Simulere simulator – hva blir det neste – nå blir det sannelig innviklet!

PB240008.jpgPB240010.jpgAlexander Van de Rostyne viste seg som en hyggelig kar han også, ikke minst for de aller minste av tilskuerne i hallen denne lørdagen. Han tok frem sitt fintrimmede PicooZ og spurte etter noen innledende manøvre en liten pjokk i fire femårsalderen, på engelsk, om han ville prøve helikopteret. Svaret kom raskt – på engelsk det også! – Det ville pjokken svært gjerne! Og med litt instrukser fra Alexander, overtok gutten spakene. Det gikk helt greit! Helikopteret holdt seg i lufta som styrt av en dreven kar! Etter flygingen hoppet pjokken rundt av glede, slik bare en fire-femåring kan utrykke den!

PB240015.jpgAlexander overdro oss et signert helikopter til utlodding, noe vi der og da bestemte vil skje på siste innendørsflyging før jul, 15. desember.

PB240030.jpgPetter Muren hadde også denne gangen med seg et Micro Mosquito helikopter for utlodding, som ble trukket denne lørdagen. Den heldige vinneren ble August David-Andersen. Dette satte han tydelig pris på, og det er jo gledelig at det var en av de yngre som vant denne gangen.

Petter vil også gi oss et Micro Mosquito til utlodding neste lørdag i hallen, 8 desember. Så det er bare å holde ut – du er kanskje den heldige neste gang!!

PB240014.jpgDenne gangen var det hele 18 personer som møtte med fly i hallen, nesten ”all time high”! Kvelden for øvrig gikk som vanlig. Det surret av helikoptre, 3-D fly, Mini Cessnaer og annet i lufta. Innimellom smalt det i gulv og vegger, og isopor og annet sprutet omkring! Rundt omkring var det folk som ladet, limte og lo – kort sagt, alt som normalt. En femten tyve smågutter fra en tilstelling i hallens kantine, stod lenge på galleriet og tittet på oss. De forstod nok at det er ikke bare fotball som er gøy her iverden!!

 
< Forrige   Neste >

Lyst til å bli medlem?

Meld deg inn i Bærum Modellfly Klubb via NLF.

NLF modellfly

Flyplassavgift 2017

Kr 600 - mer info her

Jordbru kl 22.15 - 22 juni

zeta.jpg

Jordbru tidligere år

grasrot.png

Her kan du lese mer hvordan du kan støtte BMK hver gang du spiller hos Norsk Tipping.

Nettansvarlig: Pål Stavn
© 2018 Baerum Modellfly Klubb