bmklogo.jpg

Logg inn

NB!! Hvis du ønsker mer klubb relatert informasjon må du registrere deg og logge deg inn. ----------------------

Glemt passordet?
----------------------
Har du problemer med registrering? Får du ikke aktiveringsmail i retur? Send en mail til Nettansvarlig.
NM F3P PDF Utskrift E-post
Skrevet av Lucas Hofman   
Monday 07. March 2016

NMF3P2016h.jpgDet var NM i F3P lørdag 5. mars 2016 i Rakkestadhallen. BMK sto igjen som arrangør.

 

 

 

 

Alle bilder av Erik Hicks

Som antydet i artikkelen på BMK webben om NM F3P 2015 i Solberghallen står BMK i år igjen som arrangør. Med prøve NM med er det nå 3. gang på rad, det begynner å bli en tradisjon. 

NMF3P2016a.jpg

Back to the future! Alexander Mobergs fly veier 42 gram og det er lite karbon i det.

Stedet var denne gangen Rakkestadhallen, som har som stor fordel at den muliggjør to flightlines. Det betyr at man kan øvelsesfly på en bane mens konkurranse foregår på den andre. Corvus MFK, den lokale klubben sto for serveringen og hadde rigget en selvbetjent kiosk på tribunen.

Med en sjekkliste som ble bygget opp basert på de to siste stevnene er det ikke som mye som kan glemmes, men likevel er spennende å se om “alt funker”. Morten Masch hadde designed et flott logo til F3P klassen , og motivet ble brukt til premiene. Morten Brun og undertegnede opererte sekretariatet som i fjor, og det funker som bare det. Det trengs, fordi vi måtte taste in 450 scores i de 15 minutter pause vi hadde mellom omgangene.

NMF3P2016c.jpg

Fjorårets topp modell. Masse karbon, litt skum og -her egenprodusert av Ole Andre- co-axial drive

Teknikken til flyene har gjort i år et hopp til: var de hotteste flyene i fjor ca. 70 gram, i år er de ned i 40-50 gram. Det er med batteri, en co-axial motor og 2 propeller. Dette har blitt mulig ved å bruke enda lettere servoer, som blir strippet for kassen og tykke ledninger, a bruke en mindre motor som bruker 1 celler LiPo batterier og forminske hele flyet en smule. Resultat er enda lavere hastigheter og dermed mer tid, spesielt i downlines.

Dermed er fjorårets schedules blitt for lett, og har FAI publisert 3 nye schedules som skal brukes i 2016 og 2017. To av disse (Preliminary and Final) brukes in alle internasjonale konkurranser. Ny er en FAI definert rekruteringschedule (Advanced 2016-2017) som Norge også har tatt bruk i år.

NMF3P2016e.jpg

Full konsentrasjon av Morten og Morten. I bakgrunn sjefsdommer Espen Kvien.

I Advanced klassen var starten dramatisk: Morten Masch fløy flyet sitt fast i en netting under taket. Han fikk den ned i pausen, men den var ikke flybar under resten av konkurransen. Han fikk låne et tilsvarende fly fra Erik og Alexander Hicks, men nådde med den ikke sin vanlige nivå.

Både Morten Brun og undertegnede fløy “passe bra”. På treningen gikk det bedre. Det er vanskelig å holde nervene i sjakk! Men alle har det samme problem så det hold til 1. og 2. plass etter første omgang. I omgang 2 og 3 fikk vi begge to nullet ut en øvelse, og dermed ble vi passert av en gammel ringrev fra F3A miljøet, Rune Gjelsnes. Han vant fortjent, med Morten Brun på andre og undertegnede på 3. plass.

NMF3P2016g.jpg

Felix Scander med sin Victory 1S. Full karbon konstruksjon. 41gram, solid, vakkert og dyrt

I formel 1 klassen, FAI-AP programmet, hadde 2 av de 3 nordmenn som kan fly dette meld avbud, og dermed var det Ole André Knutsen Landfald som måtte kjempe mot tre svensker. To av disse, Felix Scander og Alexander Moberg, var akkurat tilbake fra EM i Strassbourgh. De er fremdeles juniorer men flyr fryktelig bra. I første omgang fikk både Felix og Alexander problemer med modellen, men deretter var disse to nok bedre enn Ole André, men med knapt margin.

Sport bød på en hyggelig overraskelse. “Vår” egen junior, Alexander Hicks, har opp til nå ikke gjort det så bra i konkurranser. Men i år løsnet det, og Alexander vant de første tre runder overlegen. Bare i den siste runde måtte han se seg slått av sin far. Men siden man stryker den dårligste omgangen ble det full pott for gullgutten.

Resultater Sport

Resultater FAI Advanced

Resultater FAI AP

F3P treningen i Lommedalen begynner å gi skikkelig resultat: 1. og 2. plass i Sport, 2. og 3. plass i Advanced. Vår lille hall er nok sentrum av F3P flyging i Norge, noe som BMK kan være stolt på.

NMF3P2016i.jpg

Vinnere i Sport klassen: Kjetil Strømmen (3.plass), Erik Hicks (2. plass) og Alexander Hicks på toppen av pallen.

NMF3P2016j.jpg

Fornøyde vinnere i Advanced: Lucas hofman (3. plass), Morten Brun (2. plass) og Rune Gjelsnes (1. plass)

NMF3P2016k.jpg

Vinner i FAI AP klassen: Ole André Knutsen Landfald (3. plass), Alexander Moberg (2. plass) og Felix Scander (1. plass)

NMF3P2016l.jpg

Ole André Knutsen Landfald kåres Norgesmester av gruppeleder Espen Kvien

NMF3P2016h.jpg

Alle deltagere samlet

 
< Forrige   Neste >

Lyst til å bli medlem?

Meld deg inn i Bærum Modellfly Klubb via NLF.

NLF modellfly

Flyplassavgift 2017

Kr 600 - mer info her

Jordbru kl 22.15 - 22 juni

zeta.jpg

Jordbru tidligere år

grasrot.png

Her kan du lese mer hvordan du kan støtte BMK hver gang du spiller hos Norsk Tipping.

Nettansvarlig: Pål Stavn
© 2018 Baerum Modellfly Klubb