bmklogo.jpg

Logg inn

NB!! Hvis du ønsker mer klubb relatert informasjon må du registrere deg og logge deg inn. ----------------------

Glemt passordet?
----------------------
Har du problemer med registrering? Får du ikke aktiveringsmail i retur? Send en mail til Nettansvarlig.
Uoffisielt NM F3P 2014 - BMK slår til (igjen) PDF Utskrift E-post
Skrevet av Lucas Hofman   
f3pnm2014a.jpg8. mars organiserte BMK et uoffisielt NM i F3P (innendørs kunstflyging) i Rakkestadshallen. Klubben stilte med 4 deltagere som kom på første og tredje plass i Sport klassen, og 4. og 5. plass i Advanced.

 

 

 

Tittelen er kanskje litt merkelig. Er det NM eller ikke?  Siden F3P per i dag ikke er med i NLF sin konkurransereglement er svaret nei.  Dette var ikke et Norges Mesterskap, men det var det nærmeste man kan komme i Norge.  I utgangspunktet flys det i 3 klasser:  den offisielle FAI-F3P klasse, Advanced og Sport. Hver klasse har sitt eget flyprogram (en rekkefølge med figurer man skal fly).  Sport er enklest og Advanced ligger midt mellom Sport og F3P. Man finner beskrivelser av disse på Ola Fremming sin hjemmeside (ofremmi.info).

Dessverre hadde vi bare to påmeldte deltagere i FAI-F3P, så disse ble vennlig men bestemt bedt om å fly Advanced.  For begge disse pilotene var dette litt problematisk; dette programmet hadde de ikke trent på i det hele tatt.  Men som vi kan si, er det enklere å gå ned en klasse enn opp.

Det viste seg å være lett å få sponsorer. Thorbjørn (rc-seilfly.no) kom med en stor pose og Aerobertics.be med rabattkort. Premier for alle, så å si.

Stevnet var lagt til Rakkestad, kanskje ikke veldig sentralt, men hallen er meget godt egnet for denne typen stevner.  Hallen består av to håndballbaner slik at vi kunne fly konkurranse på den ene, mens den andre var hele dagen tilgjengelig for prøveflyging. Alt som skjer i hallen kan sees live på nettet, noe som resulterte i at en journalist fra lokalavisen kom innom på besøk.

f3pnm2014b.jpgTotalt ble det 18 deltagere, 12 i Sport og 6 i Advanced.  I hver klasse ble det fløyet fire runder, og for hver deltager teller de beste tre.

I Advanced var det en tydelig forskjell i ferdighetsnivået.  Kjetil Andre Eknes og Morten Masch har i år tatt steget opp fra Sport klassen og har et klart potensial for forbedring. Når det er sagt så er det med utfordringer man kan forbedre seg.  På nivået over finner vi Gulbrand Thomassen og Rune Gjelsnes, 2 gamle travere som har vært med i mange år.  På andre plass havnet Ola Fremming som, gitt at dette var 3. ganger han fløy inne i vinter, fløy solid.  Vinneren ble Ole Andre, som hadde trent på F3P og fikk 30 minutter til å fly noen runder i Advanced programmet.  Flygingen hans var som alltid imponerende, med beinrette roller og nærmest konstant hastighet gjennom hele programmet.  Dommerne belønnet øvelsene med 8 eller 9 poeng, nesten uten unntak. (skalaen er 0 to 10).

BMK slår til (igjen)

I Sport var det andre boller. Her var det veldig jevn bland de første tre, og også lenger ned på listen var det mange som scoret nesten likt.  Første plassen endret seg fra runde til runde. Undertegnede vant to runder men endte på 3. plass, etter Widar Holmedal og Morten Brun.  Disse vant en runde hver men fløy jevn god, også i de rundene de ikke vant.  Alt i alt var forskjellen mellom de første tre mindre en 1,5%.  Veldig spennende.  Morten vant, som han også gjorde i 2013.  Nå er det ikke noe bønn: neste år blir det Advanced på oss tre. Sport er tross alt ment som en rekruteringsklasse.

BMK er nå den klubben i Norge med flest deltagere på F3P konkurranser. Fire på en total av 18 betyr at vi har fått noe til de siste årene.  To av disse (Morten Masch og Kjetil) flyr nå «med de store guttene».  Morten Brun og undertegnede er nå i toppen i Sport og er klar for opprykk.  Det skulle ikke gjøre noe om vi får en eller to som begynner med konkurranseflyging til høsten, slik at BMK ikke blir borte i Sport klassen.

f3pnm2014c.jpgf3pnm2014d.jpg

 

Vi har veldig bra mulighet for trening, med 2 timer ukentlig reservert for oss. Det er det ingen som har. Har du ikke lyst å bygge så har jeg et fly som kan overtas for en 3-400 kroner.  Og om du har lyst å bygge har jeg en byggesett du kan få gratis.  Så blir med, hver lørdagkveld etter kl. 21 er vi der og kan du oppleve luksusfølelsen å ha hele hallen for deg selv.

Lucas Hofman

 
< Forrige   Neste >

Lyst til å bli medlem?

Meld deg inn i Bærum Modellfly Klubb via NLF.

NLF modellfly

Flyplassavgift 2017

Kr 600 - mer info her

Jordbru kl 22.15 - 22 juni

zeta.jpg

Jordbru tidligere år

grasrot.png

Her kan du lese mer hvordan du kan støtte BMK hver gang du spiller hos Norsk Tipping.

Nettansvarlig: Pål Stavn
© 2018 Baerum Modellfly Klubb